Fundels Stories

Onze gebruikers aan het woord.

Fundels leesplezier op een andere manier

Met Fundels User Stories laten we gebruikers aan het woord over hun ervaringen met Fundels en hoe ze de applicatie gebruiken in het dagelijkse leven. In deze user story laten we Jeroen aan het woord. Jeroen is Lead Designer bij Fundels en heeft samen met zijn vriendin Eline een zoontje van 2.

“Ons zoontje Lars is nu 2 jaar en heeft een gezonde interesse in prentenboeken. Boeken zijn dé manier om de verbeelding van een kind aan te wakkeren en taalkundig te groeien. Eline neemt ons zoontje dan ook regelmatig mee naar de bibliotheek. Daar kan hij op een ongedwongen manier zelf op ontdekking gaan en boeken kiezen die hem interesseren. Door voor te lezen of Lars zelfstandig te laten “lezen” hopen we zo zijn fantasie te prikkelen en taalontwikkeling te stimuleren. Bepaalde situaties kunnen we aan de hand van een boekje ook makkelijker uitleggen. Een peuter denkt namelijk anders dan volwassenen en met een prentenboek kunnen we zo tal van thema’s aansnijden en bevattelijker maken.”

“Zoals de meeste kinderen is Lars enorm aangetrokken door bewegende beelden. Multimediale stimuli en mobiele apparaten behoren nu eenmaal tot ons dagelijkse leven. Daarom nemen we deze dan ook mee in de opvoeding van ons zoontje. Hierin speelt Fundels voor ons een mooie rol. Dankzij Fundels ontdekt Lars het fysieke boekje en geniet hij achteraf van de geanimeerde versie in de applicatie. Op deze manier beleeft hij veel plezier, leren we hem omgaan met nieuwe media en groeit zijn woordenschat merkbaar. Onderweg hebben we met Fundels ook altijd iets bij de hand waarmee we Lars op een verantwoorde manier kunnen entertainen.”

“We hebben met het volledige Fundels team hard aan de update van Fundels gewerkt. Het resultaat is, naar mijn bescheiden mening, iets waar we allemaal héél trots mogen op zijn. Het doet me dan ook zoveel plezier dat Lars zo graag met Fundels bezig is.”

Lars’ favoriete boekjes zijn op dit moment ‘Boer Boris gaat naar zee’, ‘Tel mee met Otto’ en ‘Klein konijn en de wonderwortel’.”

Favoriete boekjes van Lars

Boer Boris gaat naar zee - Gottmer
Bekijk trailer

Boer Boris gaat naar zee
Gottmer

Tel mee met Otto - Lannoo
Bekijk trailer

Tel mee met Otto
Lannoo

Klein konijn en de wonderwortel - Abimo
Bekijk trailer

Klein konijn en de wonderwortel
Abimo